Kjære lærer i ungdomsskolen
Lære med skogen (Skogkurs) og Skogselskapet skal utvikle et undervisningsopplegg for ungdomsskolen, med skog og forvaltning av skogens ressurser som tema.

For å lykkes i dette arbeidet ønsker vi å kartlegge hva skolene ønsker seg, hva læreren har behov for og hvilke rammebetingelser som ligger til grunn for denne typen prosjektarbeid.
Vi ser for oss et tverrfaglig undervisningsopplegg som gir elevene anledning til å forstå mer om skogens verdi for friluftsliv, for det biologiske mangfoldet og for verdiskaping i samfunnet. I en bærekraftig forvaltning av ressursene må disse verdiene balanseres. En slik kompetanse er noe elevene kan ha nytte av når de skal «ut i det virkelige liv». Vi ser for oss å kombinere opplegg inne i klasserommet med opplegg ute i skogen, og dermed jobbe både praktisk og teoretisk.
Stortingsmelding 34 sier at skolen må bli mer praktisk – med mål om å skape bedre læring, motivasjon og trivsel. Dette er noe vi i Lære med skogen og Skogselskapet mener vi kan bidra til!
Vi setter stor pris på om du kan sette av noen minutter
og svare på denne undersøkelsen 🙏
Om oss
- Lære med skogen er primært et tilbud til lærere og elever, med oppgaver, aktiviteter og undervisningsopplegg i tråd med læreplanen i skolen. Lære med skogen gir tips til hvordan skogen kan tas i bruk som læringsarena, og hvordan skog kan anvendes i ulike fag og som utgangspunkt for temaet bærekraftig utvikling. https://laeremedskogen.no/
- Skogselskapet er en frivillig organisasjon med aktive fylkeslag over hele landet. Skogselskapets ansatte har stor kunnskap om skog og om bruken av skog, og tilbyr skoleskogdager og en rekke andre arrangement for barn og unge. https://skogselskapet.no/
I vår formidling til barn og unge ønsker vi å spre engasjement for skogen. Vi har som mål å gi elevene
- glede over å bruke skogen
- kunnskap om skogens mange verdier
- verktøy* til en felles forvaltning av skogens ressurser
* Med verktøy menes her demokratiets spilleregler, dvs. forstå og respektere at det finnes ulike synspunkter og verdier, og at kunnskap og saklig argumentasjon brukes for å finne best mulige løsninger.